Kaliteli Backlink Almak İçin 5 Etkili Yöntem

link-almakBildiğiniz üzere, kaliteli backlink’lere sahip olmanın siteniz üzerinde önemi büyüktür. Backlink’lerin sitenin omurga kemiğini oluşturduğunu söylesek yanlış olmaz. Günümüzde kaliteli backlink oluşturmak SEO (Arama motoru optimizasyonu)’nun bir parçası haline geldi. Fakat, çoğu web site sahibi, düzgün bir şekilde kaliteli backlink’leri nasıl oluşturacağını bilmiyor. Ben de size bu konu hakkındaki tecrübelerimle size bir makale hazırlamak istedim.

Web sitelerimizin trafiğinden bahsediyorsak eğer, ilk aklımıza gelen şey SEO olmalı. Eğer siz sadece sayfa içi SEO (on-page) üzerinde çalışıp, sayfa dışı SEO (off-page) üzerinde hiçbir çalışma yapmazsanız, arama motorlarının gözünde hiçbir zaman yükselemezsiniz. Öyleyse, sitenizde maksimum ziyaretçi sayısını elde etmek için arama motorlarının sonuçlarında siteniz daha yukarılarda olsun istiyorsanız, sağlam backlink’leri oluşturmak zorundasınız. Sayfa içi SEO çalışmanızı tamamladıktan sonra, kaliteli backlink’leri oluşturmak , bir sitenin SEO çalışmasında en önemli parçadır.

Backlink’leri oluşturma sürecinde, en güvenli yolları izlemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Eğer, doğal olmayan yollardan, yanlış stratejiler izleyerek, backlink oluşturmaya çalışırsanız, arama motorları tarafından cezalandırılabilirsiniz. Özellikle Google tarafından ceza alırsanız, arama motorunda bir daha hiç görünmeyebilirsiniz. Her zaman güvenli yolları kullanıp, güçlü ve kaliteli backlink’ler oluşturmayı denemelisiniz. Web sitenize backlink oluşturmak için birçok yöntem var. Eğer arama motorlarındaki sıralamanızı yükseltmek istiyorsanız, benzeri olmayan makaleler yazmak ve güçlü backlink oluşturmak sizin için en iyi formül olucaktır.

Kaliteli backlink almak için güvenli ve etkili 5 Yöntem

1.  Ziyaretçi olarak makale yazmak

Web sitenizde backlink oluşturmak için en çok kullanılan ve tavsiye edilen yöntemdir. Bu yolla backlink oluşturmak oldukça kolay. Sadece, kaliteli ve benzersiz bir makale yazın ve ziyaretçilere makale gönderme yetkisi veren bir sitede paylaşın. Fakat unutmadan bu site sizin sitenizle alakalı bir web site olmalı. Örneğin sizin backlink’iniz güzellik sitesi içinse yine güzellik üzerine olan bir web site bulmalısınız. Web siteniz ve bir anahtar kelimenizle (keyword) birlikte makaleniz yayınlandığında bir backlink’e sahip olacaksınız. Bu yöntem, oldukça güvenilir ve etkili.

2. Sosyal Medya

Sitenizde kaliteli içeriğe sahipseniz iyidir, ama çok iyi değil. uygun bir sosyal medya kullanımı olmaksızın sitenizde daha fazla trafik oluştramazsınız. Sitenizin reklamını yapmak için sosyal medyayı takip etmelisiniz. Sosyal medya, sitenizde daha fazla trafik oluşturması için gerekli backlink’lerin en güçlü kaynağıdır. Backlink oluşturmak için birçok sosyal medya web sitesi var. Örneğin Facebook, Google+, Pinterest, LinkedIn, Twitter vb. Sosyal imleme siteleri de aynı zamanda backlink oluşturmanızda size yardım edebilirler.

3. Yorum

Backlink oluşturmak için başka blog’lara yada sitelere yorum yazmak, en çok kullanılan ,en kolay yöntemdir. İlgili bir web site yada blog bulup, makaleyi okuduktan sonra, yorumunuzu yazabilirsiniz. Önemli olan nokta, yorum yaptığımız site no follow olmamalı ya da commentLuv etkin olan siteler tercih edilmelidir.

4. Forumlar

Sitenize backlink almak için forumlardan faydalanabilirsiniz. Forumlar, herhangi bir konu üzerinde bilgi alışverişinin yapabileceğiniz ortamlardır. Soru sorup, bir konu üzerinde tartışabilirsiniz. Öncelikle, foruma kayıt olduktan sonra, profilinize web site linkinizi ekleyin. Eğer forumu uzun süredir kullanıyorsanız, bu forum sizin linklerinizi paylaşmanıza yardımcı olur. Forumda yorumlar yazmak bir diğer etkili yöntemdir. Fakat, birçok forumda no follow etkin.

5. Dizine Eklemek

Backlink almak için kullanılan bir diğer güzel yöntem saygınlığı olan dizinlere sitenizi eklemektir. Dmoz.com, yahoo dizini gibi web sitenizi ekleyebileceğiniz birçok dizin vardır. Bu dizinlere sitenizi eklerken doğru kategoriyi seçmeniz önemlidir. Backlink almak için bu yöntemlerin dışında başka yöntemler de var. Eğer bu konuda başka fikirleriniz varsa siz de bizimle paylaşabilirsiniz.

5 Yorum

  1. Verdiginiz bu yontemleri uyguladim cok hizli birsekilde yukselis yasamaya basladik tesekkur ederim.

  2. Belirli stratejilerle uygulandığında sonuç alması kolay ve etkili bir yöntem. Teşekkürler..

  3. Backlink nedir ne işe yarar diye yeni kurmuş olduğum haberlerweb.com siteme backlink alsam ne faydası olur diye araştırırken bu faydalı makalenizi gördüm. Önemli adım atacağıma eminim. Sitenizi favorilerime ekledim ve sürekli takip edeceğim. Teşekkür ederim.

  4. Uzun zamandır blog ile uğraşan biri olarak backlink olayının, site görünümü, site tasarımı, sitenin içeriği ve bizim önemli sandığımız diğer şeylerin önüne geçtiğini söyleyebilirim.

  5. Bilgiler çok yararlı oldu..Backlinklerin zamanla azalmasının sebebi hakkındada bilgi paylaşırmısınız..Teşekkürler..

Yorumlar Kapalı.

Bana Ders Anlat © 2008-2022