lightroom

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #16022
    özgür
    İzleyici

    1 Lightroom Nedir ?
    Peki Photoshop Lightroom ne işe yarar? Photoshop Lightroom 4 kullanımını kimler gerçekleştirir? Photoshop Lightroom 4?ün, diğer Photoshop Lightroom?lardan farkı nedir? İşte fotoğrafçılar, ve fotoğraf tutkunları ile, fotoğraf; ve resim konusunda çok fazla başarılı olmamalarına karşın fotoğraf ve resimlerle ilgilenmek durumunda olanların imdadına koşan Photoshop Lightroom; ve Photoshop Lightroom 4 hakkında merak ettiğiniz her şey:

    Photoshop Lightroom 4 hakkında bilgi verirken, ilk olarak şu soruyu soralım: Photoshop Lightroom ne işe yarar? Photoshop Lightroom 4 ile, ister amatör, ister profesyonel olun, fotoğraflarınızı çok hızlı aktarır, isterseniz geliştirir, yönetir, ve sonrasında da kullanıma sunarsınız? Photoshop Lightroom ne işe yarar diyenlere verilebilecek ilk ve belki de en net yanıt budur. Photoshop Lightroom 4?ün, tüm fotoğrafçıların hayatını kolaylaştırdığını söyleyebiliriz. ne işe yarar diyenlere şunu da belirtmeliyiz ki: kendi fotoğraf albümünüzü Photoshop Lightroom 4 ile oluşturabilmeniz mümkündür. Photoshop Lightroom 4 bunun için işlem vurgulama, ve üst gölgeleme özelliklerini içerisinde barındırmaktadır.
    Photoshop Lightroom 4 hakkında bilgi verirken şu detayları da unutmamalıyız ki, kameralardaki dinamik kapasite, Photoshop Lightroom 4 ile en üst düzeye çıkmaktadır. Bununla birlikte, aydınlatma, ve gölge detaylarını düzenlemek de Photoshop Lightroom 4?ün ilgi alanına giren yeni geliştirilmiş uygulamalar arasında yer almaktadır. Photoshop Lightroom 4 özellikleri arasında ayrıca, pozlandırma, kontrast, ve oto ayarlama sistemlerinden de söz etmek gerekmektedir. Photoshop Lightroom 4 özelliklerinden söz etmeye devam ederken, Photoshop Lightroom 4 ile gürültünün azaltılabileceğini, hare, ve beyazlık dengesini sağladığını da belirtmemiz gerekmektedir.
    Photoshop Lightroom ne işe yarar sorusunun yanıtları arasında, hazırlanabilecek bir foto kitaptan da söz etmek gerekiyor. Photoshop Lightroom 4 bunu sağlayabilmek için metin kontrolleri yapıyor, kolay kullanılabilir şablonlar oluşturabiliyor. Photoshop Lightroom 4 özelliklerinden bir tanesinin de, kitap eklentisi olduğunu unutmamak gerekiyor. Siz yeni bir foto kitap oluşturmak istediğinizde, Photoshop Lightroom 4 size bir link yardımı ile destek oluyor.
    Photoshop Lightroom 4 yeniliklerinden bir diğeri ise sezgisel harita modülü. Bu özelliği ile Photoshop Lightroom 4, bir konumdaki işlenmiş olan fotoğrafların gösterilmesini kolay hale getiriyor. Photoshop Lightroom 4 konum etiketleme işlemi de yaparken, tersine coğrafi etiketleme de yapabiliyor, ve bu sayede, Photoshop Lightroom 4 kullanan kişinin, sık olarak bulunduğu konumlara, gereken resimlerin atanmasını sağlayabiliyor.
    Photoshop Lightroom 4 özellikleri hakkında sayılan, ve aayılamayan pek çok avantaja sahip olmak için yapmanız gereken tek şey Photoshop Lightroom 4 edinmek, ve fotoğrafçılığın keyfini doyasıya çıkartmaktan başka bir şey değil?

    2- Lightroom Fotoğraf Düzenleme Yetenekleri

    Lightroom fotoğraf düzenleme ve değiştirmeyi kolaylaştıran özel araçlara sahiptir. Aşağıda Lightroom?un gelişmiş modülüne (sürüm 3.5) ait bir liste verilmiştir.

    1. Histogram: Histogram, kırpma & düzeltme, nokta (leke) kaldırma, kırmızı göz düzeltme?

    2. Basic: Beyaz dengesi renk tonu ve sıcaklığı; pozlama, kurtarma(geri alma), dolgu ışığı, siyahlar, parlaklık, kontrast, canlılık?

    3. Curves: Parlak alanlar, ışıklar, karanlıklar, gölgeler?

    4. HSL / color/ B&W : Renk değişimleri, canlılık, parıltı

    5. Split Toning: Ton değişimleri?

    6. Ayrıntı: Keskinleştirme miktarı, gölgeleme; gürültü azaltma, parlaklık, kontrast, renk?

    7. Lens düzeltme: Lens Profili, bozulma, renk sapması, çerçeve parlaklığı azaltma?

    8. Effektler: Kırpma sonrası vignetting biçimi, mikta, ortanokta, yuvarlaklık, keskinlik, parlak alanlar; çizgi miktarı, boyut, pürüzlülük?

    9. Kamera Kalibrasyon: Profil, gölge tonu, temel kırmızı renk ve canlılık, yeşil renk ve canlılık, mavi renk ve canlılık?

    Gördüğünüz gibi araçlar listesi fotoğrafla ilgili hemen her şeyi kapsıyor. Tabi burada ingilizceden türkçeye çevirmeyle ilgili sıkıntılardan dolayı eksik veya yanlış anlatımlar da var. Solda histogramı görüyorsunuz.

    Özel değişiklikler ön ayarlar olarak kaydedilerek fotoğraf gruplarına uygulanabilir. Adobe ?nin geliştirdiği son sürüm Lightroom la diğer alt modüller de kullanılabilir.

    3-Ciddi bir soru Lr mi yoksa Ps mi almalı?

    Lightroom satın almak kolaydır. İki sürümü vardır (yanında eğitim sürümü) bunlardan birini seçebilirsiniz:

    Lightroom 4 Upgrade Package for Mac and Windows
    Lightroom 4 Retail Package for Mac and Windows

    Eski Lightroom lisansına sahipseniz güncellemelerini, sahip değilseniz ana sürümünü satın alın.

    Öte yandan Photoshop satın almak zor olabilir. İki farklı sürümü vardır.

    -Adobe Photoshop CS6 ve -Genişletilmiş Adobe Photoshop CS6.

    İkincisi 3d animasyon, video ve web tasarım için ekstra araçlar içerir. Extended Edition alarak paranızı çöpe atmayın, Adobe Photoshop CS5 alın. Diğer bir problem ise Adobe Photoshop ?un farklı paketler içerisinde satılması ve birçok yükseltme paketlerinin olmasıdır. Bu tür sorunlar olsa da, Illustrator, Photoshop?a ilaveten belirli yazılım programlarına ihtiyacınız yoksa paket şeklinde anlaşma yapmıyorsanız bütün bunlar için endişelenmeyin.

    Fotoğrafçılar için Photoshop?un iki sürümü şunlardır:

    Photoshop CS6 Upgrade Package for Mac and for Windows
    Photoshop CS6 Retail Package for Mac and for Windows

    Eski Photoshop lisansına zaten sahipseniz, güncel paketini alın. Eğer, Fotoğrafçılar için Photoshop ve Lightroom içeren bir program arıyorsanız, şu iki program mevcut:

    Lightroom and Photoshop CS6 Bundle Upgrade Package for Mac and for Windows
    Lightroom and Photoshop CS6 Bundle Retail Package for Windows

    Eğer, sadece fotoğrafla çalışacaksanız, fakat Photoshop ?un yapabileceği birçok şeyi yapabilen alternatif bir fotoğraf düzenleme yazılımını keşfetmek istiyorsanız Adobe Photoshop Elements? e göz atabilirsiniz. Photoshop Elements, Lightroom ve Photoshop ?un basit sürümü olarak düşünülebilir. Lightroom u lisanslı haliyle kullanarak fotoğrafları düzenlemek, yazdırmak ve yayınlamak için Photoshop Elements kullanabilir daha da güzelleştirmek adına Lightroom la bütünleştirebilirsiniz. Photoshop Elements aile, manzara ve doğa fotoğraflarını düzenlemek için iyi bir seçimdir.

    Bana göre en iyi fotoğraf iş akışı, görüntü düzenleme ve görüntü yönetimi yazılımlarını içeren Photoshop ve Lightroom gibi her ikisini de yapabilendir. Lightroom ?da Photoshop ?ta düzenlemeye ihtiyacınız olan herhangi bir görüntüye rastladığınız zaman, basitçe fotoğrafın üzerine gelip sağ klik ve sonra Adobe Photoshop ?ta düzenle yi kliklersiniz. Görüntü Photoshop ?ta açılır ve bir defada tüm değişiklikleri tamamladıktan sonra görüntü kaydeder ve bu yeni görüntüyü Lightroom ?a kaydeder, bu iki yönlü iletişim otomatik olarak yapılır. Dosya yükleme ve ya kaldırmaya ihtiyaç kalmaz. İyi haber; her iki işlemi de aynı anda yapabilmenizdir ki bu size zamandan kazandırır. Kötü haber ise; Lightroom ve Photoshop programlarının her ikisine birden sahip olmak pahalıdır. Başka bir kötü haber ise, Photoshopu bir kez aldıktan sonra muhtemelen eklentilerini de almak isteyeceksiniz bu da size ilave masraf anlamına gelecektir.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Bana Ders Anlat © 2008-2022