Arayüz Tasarımına Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Eminim çoğu arkadaşımız PSD tasarım çizerken nasıl bir tasarım olacağına karar veremiyor. Bunun en büyük nedenlerinden birisi çizmeye başlamadan önce aklımızda planlama yapmamamız. Tasarıma başlamadan önce bir kağıt ve ya bir defter üzerinde denemeler yapmak bizim için faydalı olur. Bu denemeler bitince artık Photoshop’un başına geçebiliriz.

web-designPhotoshop’ta arayüz boyutları olarak 1280×2200, 800×1500 gibi boyutlar kullanabilirsiniz. Arayüz tasarımına başlamadan önce en önemli şey arka plandır. Dilerseniz arka planda tek renk, gradient, tekrar etmeyen resim ve ya desen kullanabilirsiniz. Renk seçmek için yine Photoshop’un Color sekmesini kullanabilirsiniz. Resim kullanmak isterseniz istediğiniz resmi arkaya koyup şeffaflığını arttırabilirsiniz. Böyle daha hoş olur. Bu kısmı da atlattıktan sonra sıra içerik bölümünün arka kısmını oluşturmaya geliyor. Eğer sitenizin arka planı sade ise içerik arka planının renginde beyaz kullanabilirsiniz. Ancak siteniz karanlıksa koyu griye yakın renkler kullanabilirsiniz.

Ve sitenin ana bölümlerinden birisi. Header. Header tasarımı yaparken diğer sitelere, bloglara, forumlara göre daha farklı bir şey yaparsanız sitenize daha çok ziyaretçi çekebilirsiniz. Çünkü bir ziyaretçi siteye girdiğinde gözüne ilk Header kısmı çarpar. Peki nasıl farklı bir Header yapabiliriz? Öncelikle çoğu tasarımda artık menüler ve logo yerleri aynı. Biz bunların yerlerini değiştirebiliriz. Ve ya logonun yanına reklam eklemek yerine üstüne ekleyebiliriz.

Sonraki bölümlerde ise içerik kısmı geliyor. Arkaplan ve header’de renk kullanımı az ise içerik kısmında birden çok renk kullanabilirsiniz. Her blog tasarımı gibi içerik kısmında en son yazılan tüm yazıları göstermek yerine kategorilerine ayırarak gösterebiliriz.

Bu kısmımız ise ziyaretçilerimizin kolay ulaşım sağlayacağı ve bilgi alacağı bir kısım. Sidebar. Sidebar’da istediğiniz bir çok şeyi kullanabilirsiniz. Sosyal ağlar, videolar, reklamlar, yazarlar, bağlantılar gibi bir çok şey. İstediğiniz bütün şeyleri ekleyebilirsiniz. Bu yüzden tasarımınıza sidebar eklemeniz de tasarımınızı biraz daha kullanışlı yapar.

Bu da temamızın son kısmı Footer. Bu bölüm o kadar gösterişli olmasa da siz buraya bileşen ve ya copyright gibi şeyler ekleyebilirsiniz.

Bana Ders Anlat © 2008-2022